Přeskočit navigaci

AGILITY® CMM s 5osou technologií

AGILITY®Souřadnicové měřicí stroje s REVO®Rychlost, přesnost a flexibilita pětiosého měření v dílenském provozu a laboratoři díky výrobní kvalitě a inovativní technologii společnosti Renishaw.

Nabídka měřicích strojů (CMM) AGILITY vám pomůže zvýšit produktivitu a kvalitu výroby s plně integrovaným rozměrovým měřením a kontrolou drsnosti povrchu. Souřadnicové měřicí stroje AGILITY představují vysokorychlostní a vysoce výkonné řešení pro dílnu nebo metrologickou laboratoř, od použití vysoce kvalitních materiálů a komponent až po úplnou optimalizaci pětiosé měřicí technologie.

Souřadnicové měřicí stroje AGILITY spojují průkopnickou technologii a vysoce kvalitní výrobu, díky nimž si společnost Renishaw získala bezkonkurenční pověst inovátora v nejnáročnějších průmyslových odvětvích. Stroje jsou navrženy tak, aby poskytovaly všechny výhody multisenzorového pětiosého měřicího systému REVO, včetně:

  • 15% až 50% úspory času měření ve srovnání s 3osými měřicími systémy
  • Integrovaná kontrola rozměrů a měření drsnosti povrchu
  • Neomezené polohování pro dokonalý přístup k prvkům
CMM AGILITY a REVO-2 s RSP2










Pětiosé multisenzorové souřadnicové měřicí stroje AGILITY S jsou vysoce výkonná a robustní řešení pro kontrolu v dílenském provozu.

CMM AGILITY pro dílenské prostředí

Kontrola EV statoru s REVO-2 a RVP

CMM AGILITY® L s 5osou multisenzorovou technologií poskytují vysoce přesnou kontrolu v laboratořích a v místnostech s čistým prostředím.

CMM AGILITY pro laboratoře

Představení CMM AGILITY

5osý multisenzorový CMM AGILITY S do dílenského prostředí

CMM AGILITY S 12129 a REVO-2 s RSP2

Navrženo do dílenského prostředí

CMM řady S umožňují přesné měření dílců v dílenském prostředí bez řízené teploty. Rychlé snímání dat díky pětiosému měření zkracuje dobu kontrolního cyklu a pomáhá výrobním oddělením držet krok s velkosériovou výrobou. Systémy pracují dobře jak nezávisle, tak i v plně automatizovaných výrobních linkách.

Rychlé výsledky přímo ve výrobě

Výsledky se získávají v místě výroby nebo v jeho blízkosti, takže rozhodnutí o výrobě lze přijímat mnohem rychleji. To nahrazuje tradiční metodu směrování dílů do centralizovaných kontrolních míst, čímž se snižuje čas a náklady na díl a riziko spojené s manipulací s dílem.

Snížení operací

Schopnost systému využívat více senzorů umožňuje uživatelům kombinovat více inspekcí v jednom automatickém programu. Výrobní oddělení tak mohou provádět kontrolu rozměrů a drsnosti povrchu. Souřadnicové měřicí stroje AGILITY proto minimalizují nároky na prostorové uspořádání a zjednodušují měřicí procesy.

CMM AGILITY L s 5osou multisenzorovou technologií pro laboratoře

Prvotřídní přesnost

Řada souřadnicových měřicích strojů L poskytuje výkon, který potřebují výrobci působící ve špičkových odvětvích leteckého a automobilového průmyslu, spotřební elektroniky a dalších odvětvích přesného strojírenství. Nejpřesnější stroj má submikronovou přesnost a i u největšího stroje L 163512 je udávána přesnost pod 2 µm.

Vysoká produktivita

Pětiosá technologie pomáhá splnit požadavky na výkonnost stroje pracujícího v kontrolovaném prostředí jako nedílná součást výrobního procesu. Rychlá kontrola vývojových dílů a výrobních vzorků zajišťuje co nejefektivnější ověření.

Dokonalá multisenzorová flexibilita

Kombinace neomezeného polohování snímací hlavy REVO a ucelené nabídky sond činí ze strojů AGILITY L ideální platformu pro vývoj nových produktů a výrobních procesů. Sonda pro měření drsnosti povrchu dosáhne na dříve nedostupné prvky. Bezkontaktní sondy zachycují data povrchu bez kontaktu s dílcem. Ultrazvukové sondy pro měření tloušťky materiálu zjednodušují kontrolní postupy a často eliminují nutnost změny orientace dílce.

CMM AGILITY L 122010

Řada souřadnicových měřicích strojů se zvýšenou spolehlivostí, schopnostmi a přesností

Řada souřadnicových měřicích strojů AGILITY rozšiřuje konstrukční a výrobní možnosti výrobců po celém světě. Stroje představují prvotřídní metrologické řešení, které splňuje náročné výkonnostní požadavky výrobců v leteckém a automobilovém průmyslu, zdravotnictví a mnoha dalších odvětvích s kritickým významem pro bezpečnost.

Společnost Renishaw také nabízí sondy, software a modernizace pro souřadnicové měřicí stroje, které představují řešení celé řady výrobních problémů.

eBook systémů CMM AGILITY

Souřadnicové měřicí stroje AGILITY byly navrženy a vyrobeny pro rychlost a přesnost na základě bezkonkurenční pověsti společnosti Renishaw v oblasti inovací v nejnáročnějších průmyslových odvětvích.

Získejte přístup k podrobné prezentaci výhod, které mohou systémy AGILITY CMM přinést vašemu podniku.

Vyžádejte si eBook

Navrženo pro spolehlivost

Maximální provozuschopnost a výkon

Bezkartáčové lineární motory Renishaw Lightning Drive™ poskytují plynulý axiální pohyb bez vůlí a bez složitých řemenem poháněných mechanizmů, které podléhají opotřebení. Tření a hluk jsou výrazně sníženy, což zajišťuje bezkonkurenční spolehlivost a výkon.

Snížená údržba a prodloužená životnost

5osý řídicí systém UCC společnosti Renishaw minimalizuje pohyby stroje během měření. Většinu práce tak odvede hlava REVO, čímž se odstraní škodlivé zrychlení a zpomalení konstrukce stroje.

Ochrana životního prostředí

Souřadnicové měřicí stroje AGILITY jsou vybaveny vyvýšenými a uzavřenými systémy pohonu osy Y, které chrání součásti před vzdušnými nečistotami v nekontrolovaném prostředí. Umístění pohonného systému také udržuje ložnou plochu stroje bez kritických metrologických součástí, které by mohly být náhodně poškozeny.

Stator lineárního motoru CMM AGILITY


Navrženo pro výkon

Flexibilní polohování zásobníku

Více montážních pozic na stroji CMM AGILITY poskytuje naprostou všestrannost volby pozic pro systémy zásobníku.

Možnost boční montáže navíc umožňuje volný průchod strojem pro zakládací systémy.

Plně využitelný prostor měření

Stroje CMM AGILITY S pro dílenské prostředí mají varianty se zvýšeným pracovním prostorem, který umožňuje použití zakládacích systémů a otočných stolů bez omezení dostupného měřicího rozsahu.

CMM AGILITY s REVO-2 a zásobníkem MRS2

Navrženo s použitím přesné technologie Renishaw

Dokonalé polohování

Čtecí hlavy VIONiC™ společnosti Renishaw a teplotně stabilní odměřovací pravítko s přesnými snímači teploty minimalizují teplotní chyby v celém rozsahu měření.

Špičková kalibrace a verifikace

Všechny stroje CMM AGILITY jsou mapovány, ověřovány a servisovány pomocí kalibračních systémů XM-600 nebo XL-80 společnosti Renishaw.

Optimální výběr materiálů

Použití žuly pro stacionární části rámu poskytuje strojům CMM AGILITY vynikající tuhost a tlumení vibrací. Dynamické metrologické prvky vyrobené z eloxovaného hliníku zajišťují přesnou metrologii v celém rozsahu pohybu osy tím, že eliminují diferenciální roztažnost nebo ohyb.

Odměřovací pravítka strojů CMM AGILITY

Optimalizované pro výkon systému REVO

5osý multisenzorový systém REVO nabízí vysoce výkonné skenování, bezdotykové měření a měření drsnosti povrchu na jednom souřadnicovém měřicím stroji (CMM). Díky synchronizovanému pohybu a technologii 5osého měření minimalizují systémy REVO dynamické účinky rychlostně náročných pohybů CMM plynulými a lineárními pohyby CMM.

Výhody 5osé technologie REVO byly prokázány v mnoha průmyslových odvětvích a aplikacích, včetně automobilového a leteckého průmyslu.

Systémy REVO ve výrobě pohonných jednotek

Kontrola MM bloku pomocí REVO-2 a SFP2



Díky integraci automatizovaného měření drsnosti povrchu a výraznému snížení počtu snímacích doteků, potřebných k měření složitých dílů, mají systémy REVO přímý dopad na efektivitu výroby hnacích ústrojí.

Systémy REVO v letecké výrobě

REVO RSP2 při měření leteckého IBR



REVO je globálním měřítkem pro CMM kontrolu leteckých motorů, podvozků a součástí trupu. Schopnost multisenzorového měření s velmi rychlým sběrem dat poskytuje významné zkrácení času měření, vynikající přístup k měřeným prvkům a méně manipulace s dílci.

Případové studie a dokumenty ke stažení

 

Kontaktujte ještě dnes náš odborný tým

Obraťte se na místní kancelář, kde se dozvíte více informací a promluvíte si s odborníkem.