Přeskočit navigaci

Letecký průmysl

40 let zlepšování v leteckém průmyslu

Zrodili jsme se z leteckého průmyslu. Firma Rolls-Royce nebyla schopna najít měřicí zařízení s přesností, kterou vyžadovala výroba vybavení letounu Concorde, a tak náš zakladatel takové zařízení vyrobil. Byla to spínací dotyková sonda: revoluční kus výrobní technologie, který se stal naším prvním výrobkem.

Nabízíme zkušenosti v oblasti řízení výroby speciálních součástí.

Průmysl se od té doby změnil, avšak účinnost a bezpečnost zůstávají nadále klíčovými požadavky, k nimž naše technologie přispívají. Pomáháme výrobcům pracovat efektivně, opakovatelně a sledovatelně s nejmenšími tolerancemi. Provádíme to v rámci celého dodavatelského řetězce, takže všechny součásti, nikoli pouze ty kritické, splňují konstrukční záměry. Společnost Renishaw poskytuje řešení pro mnoho průmyslových odvětví a v mnoha aplikačních oblastech. Máme obsáhlé zkušenosti s řízením výroby lopatek a součástí motorů.

Na co se specializujeme

Výkon

Zdokonalování předvídatelnosti výroby pro vytvoření konzistentního a stabilního procesu zlepšuje průchodnost a výrobní výkon dodavatelských řetězců.

MRO

Naše měřicí přístroje vynikají extrémní přesností vyžadovanou při opravách lopatek a dalších součástí, jejichž servis klade vysoké nároky na kvalitu údržby.


Bezpečnost

Zvýšení bezpečnosti součástí začíná kvalitou. Jsme neústupní co se týče vyloučení zdrojů nepřesností a dosahujeme stále přesnějšího měření pro zvýšení bezpečnosti součástí a dosažení nejvyšších standardů sledovatelnosti.

Inovativní materiály

Jsme průkopníky řešení pro aditivní výrobu (AM), jako jsou například mřížkové struktury a sdružené díly pro lehké a složité vnitřní stavebnice optimalizující proudění. Zabýváme se konstrukcemi pro AM umožňujícími topologické optimalizace.

Klíčové oblasti našich zkušeností

Motory a lopatky

Jak Vám můžeme pomoci?

Certifikát (systémy řízení kvality) Certifikát (systémy řízení kvality) ballbar test QC20 na soustruhu

Kalibrace

Zařízení a software pro přesné nastavování složitých obráběcích strojů a CMM.

Více informací
Velmi přesná doteková sonda RMP600 společnosti Renishaw

Měření na stroji pro řízení během procesu

Sondy pro obráběcí stroje se používají pro ustavení dílů, seřízení nástroje a měření během cyklu, jakož i pro kontrolu prvního kusu. To umožňuje přesné obrábění.

Čtěte případovou studii

NC4+ Blue

Ustavení nástroje a detekce poškozeného nástroje

Kontaktní i bezkontaktní systémy pro seřizování nástrojů umožňující zjištění stavu a opotřebení řezných nástrojů a jejich nastavení.

Více informací

Senior Aerospace Weston

Kontrolní systémy

Náš měřící systém Equator™ nabízí přesné a rychlé měření i složitých dílů, sledování trendu obrábění a automatické seřizování procesu s ohledem na měnící se proměnné jako je teplotní drift.

Čtěte případovou studii

Kruhové dílce vyrobené technologií laserového spékání

3D tisk kovů

3D tisk kovu s použitím celé řady práškových kovů pro výrobu pevných a lehkých součástí s tvary, které nelze vyrobit tradičním obráběním.

Více informací

Sken lopatky pomocí REVO-2

Měření

Výrobci na celém světě se spoléhají na snímací systémy CMM společnosti Renishaw, které jim umožňují sledovatelnou kontrolu celé řady součástí, včetně softwarových aplikací specifických pro lopatky.

Čtěte případovou studii

Hlavice RLD10 X3 DI

Odměřování polohy

Interferometrické laserové snímače a optické snímače pro vysoce přesná měření velkých délek nebo v omezených prostorech.

Čtěte případovou studii

Ramanova spektroskopie

Ramanova spektroskopie

Pro kontrolu charakteristik materiálu speciálních součástí a kvality povrchu součástí.

Více informací

Chcete se dozvědět více, jak bychom mohli pomoci vašemu podnikání?

Případové studie z leteckého průmyslu